485512_10151451688023173_998612094_n

PASIR GUDANG – Cadangan supaya Barisan Nasional (BN) dijadikan sebagai parti tunggal perlukan penelitian secara halus dan mendalam, kata Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Beliau berkata sama ada cadangan itu dapat direalisasikan atau tidak bergantung sama ada ia dikehendaki oleh rakyat pelbagai kaum di negara ini dan boleh membawa keberkesanan kepada parti untuk menerajui negara.

"Kita tidak mahu ia dilakukan semata-mata sebab itu 'trendnya' sebegitu kerana yang penting adakah itu kehendak rakyat di negara ini dan sesuatu boleh membawa keberkesanan untuk semua kaum.

"Adakah itu yang boleh membawa jawapan untuk memajukan negara sebab kita tahu setiap kaum, pencapaian, permasalahan dan cabarannya berbeza," katanya kepada pemberita selepas merasmikan pusat boling di Kompleks Pasir Gudang di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas gesaan Pemangku Presiden Gerakan Datuk Chang Ko Youn agar BN dijadikan sebuah parti tunggal untuk memenangi kembali sokongan rakyat dan mengelakkan masalah perkauman.

Mohamed Khaled berkata beliau menyetujui kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam bahawa perkara itu memerlukan perbincangan yang teliti dengan mewujudkan satu makmal khas.

"Ia mungkin akan memakan masa untuk kita dapat cari apakah jawapan tepat mengenainya kerana kalau kita lihat kepada pembangkang pun, mereka bukanlah satu parti yang dipimpin oleh semua kaum.

"Contohnya DAP, tidak ada pun wakil Melayu yang berjaya apabila bertanding dalam pemilihan parti…manakala PAS pula syarat utama pemimpinnya perlulah Islam dan PKR juga tidak mantap daripada segi ini," katanya. – Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>